تایید یک داروی تازه برای جلوگیری از نابینایی تدریجی به دلیل تحلیل رفتن شبکیه چشم
به گزارش وبلاگ سارا، سازمان غذا و داروی آمریکا اخیرا نخستین دارو برای درمان نوعی از بیماری تحلیل برنده شبکیه چشم تایید کرد که باعث از بین رفتن دید مرکزی بیماران می گردد.
به گزارش وبلاگ سارا به نقل از سی بی اس این داروی تازه به نام Syfovre که به شکل تزریقی استفاده می گردد، برای درمان آتروفی جغرافیایی شکلی از بیماری تباهی لکه زرد شبکیه چشم یا دژنراسیون ماکولا در دسترس قرار خواهد گرفت. این داری تازه می تواند سرعت پیشرفت این بیماری را کاهش دهد، گرچه نمی تواند به طور کلی آن را علاج کند.
این دارو که انتظار می رود در اوائل ماه مارس وارد بازار گردد، باید به صورت تزریق های یک تا دو بار در ماه استفاده گردد و هر شیشه آن 2195 دلار قیمت خواهد داشت.
کارشناسان می گویند داروی Syfovre می تواند عاملی دگرگون کننده باشد و دوران تازهی را در مان بیماران دچار آتروفی جغرافیایی شروع کند.
آتروفی جغرافیایی به طور خاص افراد بالای 50 سال را مبتلا می نماید و یکی از علل اصلی نابینایی در این سنین است و یک میلیون نفر در آمریکا به آن مبتلا هستند.
باتوجه به این مقدار بروز بیمارهای چشمی تشخیص داده نشده مانند تباهی لکه زرد شبکیه با افزایش بیشتر می گردد، توصیه می گردد بزرگسالانی که عامل خطرسازی برای بیماری چشمی ندارند، در حدود 40 سالگی یک معاینه جامع پایه چشمی انجام دهند. سپس باید بین 40 تا 54 سالگی هر دو تا چهار سال و پس از آن در فاصله 55 تا 64 سالگی باید هر یک تا سه سال معاینه چشم پزشکی شوند. افراد پس از 65 سالگی باید معاینه چشم پزشکی را هر یک تا دو سال یک بار انجام دهند.
برای اینکه از لحاظ بیماری آتروفی جغرافیایی به طور خاص معاینه شوید، باید به یک چشم پزشک با فوق تخصص شبکیه مراجعه کنید.
دو شکل از تباهی لکه زرد یا دژنراسیون ماکولا وجود دارد، یکی شکل مرطوب و دیگری شکل خشک. شکل مرطوب باعث رشد رگ های غیرطبیعی خونی در زیر شبکیه و ایجاد بافت جوشگاهی روی لکه زرد یا ماکولا می گردد. این بیمار 15 درصد از افراد را مبتلا می نماید و سال هاست که گزینه های درمانی برای آن وجود دارد.
شکل خشک دژٰنراسیون ماکولا شایع تر است و باعث می گردد که ماکولا یا لکه زرد نازک تر گردد و کلافه های کوچک پروتئینی به نام دروزن (drusen) در آن رشد کند. تا هنگام تایید شدن داروی Syfovre درمانی برای این شکل بیماری وجود نداشت.
کارشناسان می گویند در عین حال مهم است که به سرعت درمان های بر اساس استفاده از سلول های بنیادی ایجاد شوند که انتظار می رود بتوان بینایی از دست رفته افراد مبتلا به این دلیل شایع نابینایی مرکزی را بازگردانند.
منبع: همشهری آنلاین