چطور بچه ها را به دستشویی رفتن عادت دهیماطلاع از آخرین مطالب مجذوب کننده و پرطرفدار
به گزارش وبلاگ سارا، آموزش دستشویی رفتن به کودک یکی از مراحل اصلی تربیت کودک است. بچه ها دلبند شما بالاخره روزی باید بتوانند خودشان به دستشویی بروند. ممکن است از حدود 2سالگی به بعد، علائمی را در آنها مشاهده کنیم که نشان گر آمادگی آنها برای دستشویی رفتن باشد. اما این علائم چیستند؟ چطور بچه ها را به دستشویی رفتن عادت دهیم؟ و آموزش شان بدهیم؟ در این مقاله ما به شما می گوییم که چگونه به کودک خود دستشویی رفتن را بیاموزید و او را به این کار عادت دهید. این مقاله را از سرویس سبک زندگی ودر مجله خبرنگاران بخوانید.
آموزش دستشویی رفتن به بچه ها
ممکن است از حدود 2 سال به بعد و حتی قبل از گرفتن کودک از پوشک علائمی را در کودکتان مشاهده کنید که نشان می دهد او آماده آموزش رفتن به دستشویی است. بعضی از بچه ها این علائم را از 18ماهگی نشان می دهند و ممکن است بعضی از آنها بیش از 2 سال باشد. آموزش دستشویی رفتن به بچه ها 2 ساله در صورت مشاهده علائم زیر امکان پذیر است.
این علائم عبارتند از:
کودکتان می تواند پیاده روی کند و می تواند مدت زمان کوتاهی بنشیند؛
کودک شما به طور کلی مستقل تر می گردد، مثلا می تواند به راحتی نه بگوید؛
به دستشویی رفتن دیگران علاقه نشان می دهد؛
اطلاع از آخرین مطالب مجذوب نماینده و پرطرفدار
تا 2 ساعت پوشکش را خیس نمی نماید؛
وقتی با کلمات یا حرکاتش به شما می گوید که پوشکش را خیس نموده است؛
پوشیدن پوشک را دوست ندارد و ممکن است سعی کند آن را هنگامی که خیس یا کثیف است، از خودش جدا کند؛
روده کودکتان حرکات منظم دارد؛
کودکتان می تواند شلوار خود را خودش بالا و پایین بکشد؛
او بعلاوه می تواند دستورالعمل های ساده مانند توپ را به سمت من پرتاب کن دنبال کند.
همه این علائم لازم نیست که با هم وجود داشته باشند تا نشان دهند کودک شما آماده است. یک فرایند کلی به شما اطلاع می دهد که زمان آغاز است.
بیشتر بخوانید:
چطور بچه ها را به دستشویی رفتن عادت دهیم؟
آموزش با لگن توالت کودک
بچه ها می توانند آموزش توالت رفتن را با استفاده از یک توالت کودک پلاستیکی و لاکی آغاز نمایند. بعلاوه می توانید کودک خود را به استفاده از هر دو تشویق کنید. جابجایی یک توالت سیار آسان است و به نظر بعضی از بچه ها، ترس آن از توالت فرنگی کمتر است.
برای نشستن روی توالت فرنگی، می توانید از چارپایه یا جایگاه بهره ببرید و می توانید هنگام دفع ادرار یا مدفوع، چارپایه را زیر پای او قرار دهید تا راحت تر باشد. برای استفاده از توالت غیرفرنگی، می توانید در روزهای نخست دست او را بگیرید و یاریش کنید تا درست بنشیند. اگر می ترسد، می توانید همان جا بمانید تا کارش تمام گردد.
پوشیدن شلوار
می توانید به فرزندتان اجازه دهید شلوارهایی را که دوست دارد، انتخاب کند. این می تواند یک گام مهیج باشد؛ پوشک نپوشیدن برای کودک شما حرکت بزرگی است. اگر آن را جشن بگیرید، انتقال به این شرایط تازه برای او راحت تر خواهد بود.
مراحلی پیش از آموزش اصلی دستشویی رفتن کودک که باید رعایت کنید
قبل از آغاز آموزش رفتن به دستشویی و توالت به کودک می توانید کودک خود را برای این قدم بزرگ آماده کنید. در ادامه چند گام اصلی برای این کار وجود دارد؛
با بعضی از واژه ها، رفتن به دستشویی را به کودک خود آموزش دهید؛ به عنوان مثال به او بگویید که هروقت دستشویی داشت، علامت خاصی را نشان بدهد یا به سادگی بگوید دستشویی دارم؛
هنگامی که پوشک کودک خود را تغییر می دهید، پوشک های مرطوب و کثیف را لگن چه قرار دهید، این می تواند به کودک شما یاری کند تا درک کند که این لگن چه برای چیست؛
مطمئن شوید که کودکتان میزان زیادی فیبر می خورد و آب زیادی می نوشد، بنابراین کودک دچار یبوست نمی گردد. یبوست می تواند آموزش توالت را سخت کند.
نکات تکمیلی آموزش دستشویی رفتن به بچه ها
بهتر است آموزش توالت رفتن به کودک را زمانی آغاز کنید که تغییر بزرگی در زندگی خانوادگی تان ایجاد نشده است؛ این تغییر ممکن است شامل تعطیلات، آغاز مراقبت های روزانه پرستار یا بچه دارشدن باشد. بهتر است آموزش دستشویی رفتن را روزی آغاز کنید که قصد ندارید از خانه خارج شوید. سعی کنید برنامه دستشویی رفتن فرزند خود را تبدیل به برنامه ای منظم در روز کنید؛ این برنامه می تواند در صبح، و قبل یا بعد از میان وعده ها و وعده های اصلی باشد. کودک خود را به دستشویی رفتن تشویق کنید؛ وقتی که علائمی مانند بی قراری، داشتن باد معده، ساکت ماندن یا دورشدن از شما در او وجود دارد. اما فرزند خود را هرگز مجبور به رفتن به دستشویی نکنید.
هنگام تغییر فعالیت، از کودک خود درمورد رفتن به دستشویی سؤال کنید. به عنوان مثال، می توانید به فرزند خود یادآوری کنید که قبل از نشستن برای ناهارخوردن، به دستشویی برود. اگر کودک شما بعد از3 یا 3 دقیقه نشستن روی توالت عمل دفع را انجام نمی دهد، اجازه دهید کودک از توالت خارج گردد. بهتر است کودک خود را برای مدت طولانی روی توالت ننشانید، زیرا این کار باعث می گردد او احساس کند که دارد مجازات می گردد.
بیشتر بخوانید:
چگونه کودک خود را تشویق کنیم به دستشویی برود
کودک خود را به خاطر تلاشش تحسین کنید. می توانید به او بگویید آفرین! دختر/پسر بزرگی شده ای و خودت دستشویی می کنی.
چگونه کودک خود را تمیز و بهداشتی نگه داریم
فرزند خود را پاک کنید و او را بشویید؛ تا زمانی که خودش یاد بگیرد چگونه این کار را انجام بدهد. به یاد داشته باشید که پاک کردن با دستمال رل از جلو به عقب انجام دهید؛ به خصوص اگر کودکتان دختر است. این کار از ایجاد عفونت در رحم جلوگیری می نماید.، به خصوص با دختران، پاک کنید..
پس از استفاده از توالت، نحوه شستن دست ها را به فرزند خود بیاموزید.
بچه ها استفاده از توالت را باسرعت خود یاد می گیرند. ممکن است روزها، هفته ها یا ماه ها طول بکشد. فرزند شما پایان یاد می گیرد؛ بنابراین درمورد دستاوردهای فرزندتان مثبت باشید. تنش یا استرس زیاد می تواند همه را ناراحت کند و ممکن است باعث گردد کودکتان اصلا به دستشویی نرود.
بیرون رفتن در حین آموزش دستشویی رفتن به کودک
با آغاز آموزش توالت رفتن به کودک بهتر است چند روز در خانه بمانید. اما اگر مجبور شدید از خانه بیرون بروید؛ ایده خوبی است که آنالیز کنید نزدیک ترین توالت کجاست. بعلاوه داشتن شلوار و لباس اضافی برای فرزندتان هنگام بیرون بودن از خانه مفید است. بعلاوه ممکن است برای لباس های خیس یا کثیف، به کیسه ضد آب یا کیسه پلاستیکی نیاز داشته باشید.
اگر فرزند شما بدون شما به سرویس بهداشتی مهدکودک یا خانه دوستان یا اقوامتان می رود، به دیگران اطلاع دهید که فرزند شما در حال آموزش رفتن به دستشویی است. کودک شما احتمالا برای استفاده از توالت فرنگی، نیاز به یاری بزرگسالان دارد.
عقب نشینی یا زمین خوردن حین آموزش
پس از پاسخ دادن به سؤال چطور بچه ها را به دستشویی رفتن عادت دهیم؟ و آموزش آنها؛ بهتر است بدانید که زمین خوردن بخشی از آموزش عادت دادن بچه ها برای دستشویی رفتن است. بچه ها ممکن است به علت زمین خوردن، ناراحت شوند. اگر این رخ داد، به کودک خود اطمینان دهید که مهم نیست و جای نگرانی نیست.
در ادامه ایده هایی برای یاری به جلوگیری از حوادث آورده شده است:
اگر کودکتان گفت که بلافاصله به دستشویی رفتن نیاز دارد، به او توجه کنید. ممکن است حق با آنها باشد!
اگر مطمئن هستید که فرزند شما مدتی است که دستشویی نرفته است و از دستشویی رفتن امتناع می نماید به او یادآوری کنید که ممکن است لازم باشد برود. کودک شما ممکن است برای رفتن به توالت، خیلی مشغول انجام فعالیتی باشد؛
قبل از خواب یا گردشی طولانی، حتما کودکتان را به دستشویی ببرید.
این کارها ممکن است به کودکتان یاری کند تا خودش را خیس نکند. اگر نگران چگونگی سازگاری فرزندتان با آموزش دستشویی رفتن هستید، با پزشک عمومی یا پرستار بهداشت کودک و خانواده خود مشورت کنید.
بیشتر بخوانید:
منبع: rising children
نوشته های مرتبط
7 روش عملی و قدم به قدم برای از پوشک گرفتن کودک
22 روش آسان پس انداز پول بعد از تولد نوزاد
5 نکته مهم و راهنمای خرید برترین پوشک بچه ایرانی برای نوزادان دختر و پسر
چرا بچه ها و نوجوانان دروغ می گویند؟
منبع: افق کوروش