طرز تهیه برنج آبکش مجلسی همراه با عکس هر مرحله
به گزارش وبلاگ سارا، طرز تهیه برنج آبکش مجلسی با دانه های قد کشیده اصلا کار راحتی نیست. درست است که برنج های مادربزرگ و مادرها همواره ظاهری زیبا دارند اما در واقع، پختن برنجی که له نشده باشد، خمیر نشود، دانه هایش سالم باشد و در نهایت طعم خوبی بدهد، کار راحتی نیست.
پختن برنج درست و حسابی پر از نکته و ریزه کاری است که در ادامه، نکات مهم و ریزه کاری های پختن برنج آبکشی را خواهیم گفت. پس، تا انتهای دستور پخت همراه ما بمانید که راز خوشمزه شدن برنج های آبکش مادربزرگ ها و مادرها را بدانید.
تصویر برنج آبکشی شده ایرانی
مواد لازم برای تهیه برنج آبکش مجلسی
- برنج ایرانی مرغوب سه پیمانه
- نمک چهار قاشق چای خوری
- روغن دو قاشق غذاخوری
طرز تهیه برنج آبکش
مرحله اول
برنج را به اندازه دلخواهتان با لیوان یا پیمانه جدا کنید و در کاسه بریزید. برای هر نفر یک پیمانه سرخالی برنج کفایت می نماید. برنج را چند بار زیر شیر آب بشویید تا رنگ آب شفاف گردد. دو یا سه پیمانه نمک اضافه کنید و بگذارید برنج چند ساعت خیس بخورد. با این کار، دانه های برنج آب جذب می نمایند و نرم می شوند تا در نهایت پختشان راحت تر گردد.
برنج را چه مدت پیش از پخت باید خیساند؟
قدیمی ترها معتقد بودند برنج باید یک شب خیس بخورد. اما این روزها که همه عجله دارند، همین که یک الی دو ساعت برنج را بخیسانید کفایت می نماید. البته توصیه می کنیم بیشتر از دو ساعت برنج را نخیسانید، چرا که آب زیادی جذب می نماید و ممکن است حین پخت حالت خمیری به خود بگیرد.
اندازه آب درون قابلمه چقدر باید باشد؟
به اندازه هر فنجان برنج، دو فنجان آب احتیاج است. در اینجا از شش فنجان آب و سه فنجان برنج استفاده نموده ایم.
مرحله دوم
وقتی آب در قابلمه به جوش آمد، کمی نمک و روغن به آب اضافه کنید و سپس، کمی از آب برنج خیس خورده را خالی نموده و به آب در حال جوش اضافه کنید. برنج را در آب جوش بریزید و حدود 10 دقیقه آن را روی گاز بپزید.
یک نکته مهم برای له نشدن دانه های برنج آبکش
یکی دیگر از نکات ضروری که ممکن است اضافه کردن یک فنجان آب سرد به قابلمه بعد از هشت دقیقه جوشیدن است. این کار فرایند جوشیدن را کند می نماید و به برنج یاری می نماید بدون این که بیش از حد پخته گردد طولانی گردد. این کار از له شدن یا شکستن دانه های درسته برنج جلوگیری می نماید. برنج را چند بار هم بزنید. بعد از حدود 10 دقیقه دانه های برنج را امتحان کنید. دانه برنجی که امتحان می کنید باید نرم شده باشد، اما در عین حال، نباید خیلی لطیف و شنماینده باشد طوری که به راحتی با بین دو انگشت له گردد. وقتی به این حد رسید، آن را در یک صافی آبکش کنید و سریع با آب سرد بشویید تا نمک برنج گرفته گردد و برنج شور نگردد.
مرحله سوم
وقتی برنج پخته شد آن را آبکشی کنید. در قابلمه مقداری روغن بریزید و روی شعله قرار دهید. وقتی روغن به اندازه کافی داغ شد، برنج ها را در قابلمه بریزید. اگر می خواهید ته دیگ داشته باشید یا می توانید یک نان لواش نازک را به صورت کامل یا حتی با برش های ریز در ته قابلمه قرار دهید، یا خود برنج را به صورت لایه نازک در ته قبلمه بریزید. در حدود دو دقیقه زمان بدهید تا برنج خودش را بگیرد.
مرحله چهارم
وقتی برنج خودش را گرفت، مابقی برنج ها را در قابلمه خالی کنید. برنج ها را که در قابلمه خالی کردید، با ته قاشق چوبی سوراخ هایی در لابلای برنج ایجاد کنید. با این کار، برنج شما بهتر پخته می گردد. حتی می توانید زعفران دم کشیده ای که قبلا درست نموده اید را در یک ظرف کوچک در میانه برنج در قابلمه قرار دهید تا برنج شما عطر زعفران را به خودش بگیرد، در عین حال که زعفران گرم شده و آماده ریختن روی برنج برای سرو می گردد. در نهایت نباید فراموش کنید دم کنی را روی قابلمه قرار دهید تا برنج به خوبی پخته گردد.
منبع: کتاب کاله