نمایشگاه کتاب آنلاین خبرنگاران؛ فرصتی برای کتاب فروشی های محلی
به گزارش وبلاگ سارا، تجارب هفت دوره برگزاری نمایشگاه آنلاین کتاب در خبرنگاران نشان داده که کاربران دو نگرانی عمده درباره نمایشگاه آنلاین دارند. نگرانی اول، عدم حضور ناشران معتبر و برگزیده در این نمایشگاه است. تعدادی از دوستداران کتاب طرز فکر اشتباهی درباره نمایشگاه آنلاین کتاب دارند و فکر می کنند که ناشران شناخته شده، خوشنام و معتبر در چنین نمایشگاه هایی شرکت نمی کنند و اگر هم شرکت کنند محصولات خوب و پرطرفدارشان را عرضه نمی کنند. نگاهی به فهرست ناشران حاضر در هشتمین نمایشگاه آنلاین کتاب خبرنگاران این تصور را کاملا رد می کند. ناشران معتبری مثل چشمه، مرکز، نگاه و… در این نمایشگاه حاضر هستند و بهترین کتاب هایشان را هم عرضه می کنند. در واقع کتابی نیست که در فروشگاه های ناشران مختلف باشد اما در خبرنگاران یافت نشود.
محله ای به بزرگی ایران
نگرانی بعدی علاقه مندان کتاب هم این است که برگزاری نمایشگاه آنلاین کتاب، حیات کتاب فروشی های محلی را به مخاطره می اندازد. اما این تصور هم به دو دلیل اشتباه است. اول این که کتاب فروشی های محلی هم امکان حضور در این نمایشگاه و عرضه کتاب هایشان را دارند. در واقع با حضور آنها در نمایشگاه آنلاین، نوعی توانمندسازی برای کتاب فروشی های محلی هم ایجاد می شد و این تصور که وبلاگ سارا حیات کتاب فروشی های محلی رو به خطر می اندازد درست نیست. دوم؛ نمایشگاه آنلاین کتاب مثل یک ویترین گسترده عمل می کند. چون کاربران می توانند از ناشران مختلف و کتاب فروش های مختلف کتاب خریداری کنند و یک مرتبه در یک پکیج تحویل بگیرند. با این کار کتاب فروش های محلی می توانند در نمایشگاه آنلاین حضور داشته باشند، از پتانسیل بازدیدهای چشمگیر وبلاگ سارا بهره مند شوند و مخاطبشان وسیع تر شود.
اما مشکل اصلی که کتاب فروشی های محلی با نمایشگاه های فیزیکی و آنلاین دارند این است که نمایشگاه کتاب باید فقط محلی برای نمایش کتاب باشد و به باور صاحبان این شغل، عرضه کتاب در این نمایشگاه ها به کتاب فروشی های محلی لطمه می زند. این کتاب فروشی ها برای جلوگیری از این مشکل، خودشان همزمان با شروع نمایشگاه ها، کتاب هایشان را با تخفیف عرضه می کنند. کاری که وبلاگ سارا می کند هم شباهت بسیار زیادی به کاری دارد که کتاب فروشی های محلی می کنند؛ اما در ابعادی بسیار گسترده تر. در واقع همکاری کتاب فروشی های محلی با وبلاگ سارا این امکان را فراهم می کند که این کتاب فروشی ها به جای عرضه کتاب در یک محدوده کوچک مثل محله یا خیابان و به تعداد معدودی از مردم، کتاب هایشان را در ابعادی به گستردگی ایران و جمعیتی بسیار بزرگ تر به فروش برسانند! این به معنی توسعه یافتن پاتوق کتاب فروشی های محلی است. به این ترتیب این امکان به وجود می آید که یک کتابفروشی مثلا در یکی از شهرستان های شمال ایران، مشتریانی از جنوب یا غرب ایران پیدا کنند. تخفیف هایی که این کتاب فروشی ها برای مشتریان منظور می کنند در وبلاگ سارا هم در دسترس است اما اگر برخی کتابفروشی های محلی نخواهند تخفیفی در این ایام برای کتاب هایشان در نظر بگیرند، این خریدار است که حق دارد تصمیم بگیرد که چه کتابی را و از کجا تهیه کند. این یک فرصت مغتنم برای کتابفروشی های محلیِ خوب است که کتاب های خوبشان را با بهترین کیفیت ممکن به مخاطبان عرضه کنند.
هشتمین نمایشگاه آنلاین وبلاگ سارا با عنوان قفسه های دوست داشتنی از 17 اردیبهشت تا 6 خردادماه برگزار می شود که در آن بیش از 100 هزار عنوان کتاب تا 80 درصد تخفیف به دوستداران کتاب عرضه می شوند.
منبع: دیجیکالا مگ