مسعود با خانمان ساده لوح نیست
به گزارش وبلاگ سارا، این شب ها مجموعه تلویزیونی باخانمان به کارگردانی برزو نیک نژاد و تهیه کنندگی زینب تقوایی، به عنوان سریال شبانگاهی شبکه سه سیما روی آنتن است. حسام محمودی، بازیگر نقش اصلی این مجموعه تلویزیونی یعنی مسعود خاکپور است.
مسعود پسر جوانی است که زندگی مرفهی داشته و به همراه پدر خود حاج مصطفی (آتیلا پسیانی) در کار فروش و صادرات فرش دستباف است و یک کارگاه قالیبافی را هم اداره می کند.
او همزمان مشغول تدریس دروس معارف در دانشگاه نیز هست. از طرف دیگر، حدود 10 سال است که به خاطر مخالفت زن عمویش (افسانه بایگان) نمی تواند با دخترعمویش سمانه (مارال فرجاد) ازدواج کند. در این بین متوجه می شود که حاج مصطفی پدر واقعی او نیست؛ بنابراین در جست وجوی خانواده واقعی اش درگیر
ماجرا های جالبی می شود و...
باخانمان سریالی کمدی است که می تواند برای مخاطبان تلویزیونی که مدت هاست سریالی با این سبک و سیاق ندیده اند جذاب باشد؛ قصه های خانوادگی و کاری شخصیتی به نام مسعود خاکپور که در نوبه خود او را دچار چالش هایی می کند؛ از فرزندخواندگی تا استاد دانشگاه و ماجراهای عاشقانه با دختر عمویش همگی در این سریال دیده می شود و حسام محمودی، بازیگر این نقش را تبدیل به یکی از چهره های تلویزیونی این شب ها تبدیل کرده است.
حسام محمودی پیش از این با ایفای نقش در فیلم های سینمایی نظیر خسته نباشید، آستیگمات، مرگ ماهی و سریال های دل دار، لحظه گرگ و میش و زعفرانی برای مخاطبان شناخته شده است. به همین بهانه گفت و گویی با او داشته ایم.
چگونه به پروژه باخانمان پیوستید و آیا پیش از این سابقه آشنایی و همکاری با آقای نیک نژاد را داشته اید؟
خیر، سابقه همکاری نداشتیم و هیچ کدام از بچه های مشغول به کار در پروژه را نمی شناختم؛ بنده در حال کار در یک فیلم سینمایی بودم که با من تماس گرفتند و بعد از 10 روز بخشی از داستان را برایم تعریف کردند و پس از پنج ماه کار آغاز شد و من به این پروژه پیوستم.
تا الان بازخوردها چطور بوده است؟
خیلی مثبت بوده.
فکر می کنید دلیلش چیست؟
خب می تواند به این دلیل باشد که بعد از مدت ها یک سریال کمدی موقعیت از تلویزیون پخش شده است که به سلیقه مخاطب بسیار اهمیت می دهد و برای آن احترام زیادی قائل است؛ برزو نیک نژاد به عنوان کارگردان پشت دوربین است و بازیگران زیاد و بسیار کاربلدی مثل حسن پورشیرازی در آن به ایفای نقش پرداخته اند. به عقیده من بازیگران یک کار مانند مداد رنگی می مانند که در کنار یکدیگر می توانند یک اثر پرنقش و رنگ را به وجود آورند.
چه مسائلی شما را ترغیب به پذیرفتن این نقش کرد؟
کار ژانری را داشت که تا به حال تجربه نکرده بودم و نقش مسعود در فیلمنامه شخصیت اصلی سریال بود. در مرحله بعدی حضور برزو نیک نژاد به عنوان کارگردان مرا برای پذیرش این نقش بسیار ترغیب کرد.
برای طراحی و اجرای شخصیت مسعود چه کار کردید که دچار کلیشه های معمول نشوید؟
قبل از هر چیز ابتدا به شخصیت واقعی خودم رجوع کردم چون در یک خانواده مذهبی بزرگ شده ام و در دوران تحصیل هم در مدرسه ای فوق مذهبی درس خوانده ام حتی زمانی کار تدریس را هم انجام داده؛ تمام این موارد به اجرای این شخصیت بسیار به من کمک کرد در مرحله بعد راهنمایی های برزو نیک نژاد به من کمک کرد تا روی ریل قرار گیرم و پس از آن در راستا درست حرکت کنم.
از بین خصلت های شخصیت مسعود کدام یک برای شما جذاب تر بود؟
این که به عنوان یک استاد دانشگاه معارف مذهبی شناخته می شد اما به سبب این موقعیت لزوما آدم ساده ای نبوده و متوجه اتفاقات پیرامونش بود یعنی به راحتی راست و دروغ را تشخیص می داد؛ به بیان دیگر زود گول نمی خورد.
شما در این سریال نقش جدی را بازی کردید در حالی که سریال یک کار کمدی بود. این مساله از ابتدا در قصه وجود داشت یا این که خودتان دوست داشتید این شخصیت را به این شکل بازی کنید؟
قصه این بود که کاراکتر مسعود وارد شوخی نشود؛ البته اگر به این شخصیت نگاه کنید متوجه این تصمیم خواهید شد طبیعی است فردی که استاد دانشگاه است نمی تواند زیاد در شوخی های معمولی شرکت کند و شوخی زیادی داشته باشد.
شما کار حرفه ای تان را از کمدی آغاز کردید اما خیلی در این ژانر نماندید. چرا؟ ترجیح خودتان بود که به سمت کارهای جدی بروید؟
به عقیده من بخش اعظمی از زندگی ما انتخاب ها و تصمیم خودمان نیستند. این مساله در مورد کار ما بیشتر دیده می شود و حتما این طور است. من هم براساس پیشنهادهایی که می شد
تصمیم گیری می کردم.
خودتان کمدی را دوست دارید؟
بله؛فکر می کنم در کمدی می توانم خوب باشم.
به نظر شما یک کار کمدی خوب چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟
راجع به این سوال نمی توانم چیزی بگویم چراکه من به عنوان اجراکننده باید تئوری ها را اجرا کنم اما می دانم که به دلایل مختلفی شوخی ها محدود به شوخی های زبانی شده و این نوع شوخی ها
باب شده است و متاسفانه ما بخش زیادی از شوخی را به این ترتیب از دست داده ایم.
سریال باخانمان در کارنامه حسام محمودی چه جایگاهی دارد؟
خیلی جایگاه بالایی دارد چون پروژه ای طولانی بود البته نمی توانم به آن نقطه عطف بگویم اما سبب تغییرات بسیار زیادی در راستا کاری من شد.
در حال حاضر قصد بازی در فیلم و سریالی را دارید؟
خیر؛ پروژه باخانمان 4 تا 5 ماه از ما زمان گرفت به این شکل که هر روز کار می کردیم و خب کمی خسته شده ام بنابراین فعلا قصد دارم کمی بیشتر استراحت کرده و پس از آن پیشنهادها را بررسی کنم.
ضمیمه قاب کوچک روزنامه وبلاگ سارا
منبع: جام جم آنلاین