دیپلماسی مالی؛ راه حل بازگشت منابع بلوکه شده ایران

به گزارش وبلاگ سارا، یک کارشناس مالی با اشاره به اینکه منابع بلوکه شده به وسیله دیپلماسی مالی می تواند بازگردد و به مصرف زیرساخت ها برسد، اضافه کرد: از راهکارهای افزایش درآمد دولت در داخل، جلوگیری از فرار مالیاتی است.

دیپلماسی مالی؛ راه حل بازگشت منابع بلوکه شده ایران

به گزارش خبرگزاری وبلاگ سارا ،

حجت الله فرزانی، کارشناس امور اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار ایبِنا درباره منابع جایگزین درآمد دولت با توجه به کاهش درآمد ارزی و فروش نفت گفت: موضع فوق را باید با مطرح بودن بحث مذاکرات و افزایش فروش نفت با توجه به توافقنامه بلندمدت بین ایران و چین مورد بحث قرار داد زیرا ظاهرا این قرار داد بناست منجر به دائمی شدن چین به عنوان خریدار دائمی نفت ایران گردد. گزارشات دو ماه اخیر میلادی هم نشان از این دارد که حجم فروش نفت ایران رو به افزایش رفته است، اما فارغ از این موارد قاعدتا باید به فکر برنامه ریزی های بلندمدت و زیرساخت های رشد فراوری واقعی بود.

وی در ادامه اضافه نمود: موضوع مورد اشاره بالا به چند کار احتیاج دارد. ابتدا چنانچه به وسیله دیپلماسی اقتصادی منابع بلوکه شده وارد کشور گردد و به مصرف زیرساخت ها و ایجاد کارخانجات برسد، در نهایت منجر به افزایش حجم فراوری می گردد و درآمد پایداری از آن به دست می آید. از طرف دیگر در صورتی که پیروز شویم از منابع خارجی (منظور استقراض از نهادهای بین المللی است) که صندوق بین المللی پول در راس آن قرار گرفته است، وام هایی را دریافت کنیم این خود بخشی از منابع ارزی وارد شده به کشور محسوب می گردد که برای زیرساخت ها و فراوری مثمرثمر واقع خواهد شد.

این کارشناس امور اقتصادی در این خصوص یادآور شد: دولت در کنار این موارد باید به فکر جذب سرمایه گذار خارجی هم باشد که موازنه آن کاهش ریسک های داخلی برای صاحب سرمایه است زیرا باید بدون هیچ دغدغه ای از فعالیت تجاری در داخل استقبال به عمل آورد.

فرزانی ضمن اشاره به عوامل داخلی در این رابطه بیان نمود: دولت برای تامین منابع اقتصادی فارغ از وجود منابع نفت، باید برای فراوری که به دلیل مسائل اقتصادی اکنون دچار مسائل عدیده ای شده، تسهیلاتی در نظر بگیرد. به طور مثال می توان معافیت ها و تسهیل گری هایی را مورد توجه قرار داد که در نتیجه آن فراوری رو به افزایش می گذارد و برای خانوارهایی که وابسته به آن هستند، درآمدهای پایداری را ایجاد می نماید، این مسئله بر بهبود شرایط اقتصادی کنونی بسیار تاثیرگذار است. بنابراین دولت باید موانع فراوری را در کشور حذف کند و به دنبال گسترش و رشد بخش واقعی اقتصاد و فراوری باشد.

وی در ادامه اضافه نمود: محلی برای تامین کسری بودجه هم باید دیده گردد، البته از آنجا که ظرفیت منابع اقتصادیاتی متعددی به دولت اضافه و در بودجه هم دیده شده، بنابراین می توان با به کارگیری درست آن ها بخشی از کسری را پوشش داد. این موارد شامل اقتصادیات برخانه های خالی، ماشین های لوکس و... است. البته به نظر می رسد سازمان امور اقتصادیاتی نیز باید از فرار اقتصادیاتی جلوگیری به عمل آورد زیرا راحت ترین کار همین فرار اقتصادیاتی در کشوراست، چنانچه هزینه فرار اقتصادیاتی افزایش یابد، مانعی برای آن به وجود می آید.

این کارشناس امور اقتصادی در این خصوص ابراز کرد: بحث بعدی که در بحث تامین اقتصادی باید مورد توجه قرار گیرد، انتشار اوراق است. در سنوات گذشته این راه چاره مورد توجه قرار گرفته، سال جاری هم می توان از این ظرفیت استفاده کرد و دولت از این طریق توانایی پرداخت بدهی های خود را به دست می آورد و بخشی از منابع اقتصادی را از این طریق مرتفع خواهد ساخت.

->

منبع: خبرگزاری آریا

به "دیپلماسی مالی؛ راه حل بازگشت منابع بلوکه شده ایران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دیپلماسی مالی؛ راه حل بازگشت منابع بلوکه شده ایران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید