عایدی 200 میلیارد دلاری دنیا از گردشگری خوراک
به گزارش وبلاگ سارا، یک فعال گردشگری خوراک با بیان اینکه برای گردشگری غذا در جهان بیش از 200 میلیارد دلار عایدی ثبت شده است، گفت: غذا در تمام انگیزه های گردشگری مشترک است و گردشگری خوراک یکی از انواع گردشگری است که می تواند نقش مهمی در جذب گردشگران داشته باشد.
تسنیم: محمد قاسمی در نخستین نشست تخصصی کارشناسان گردشگری خوراک که به صورت وبینار با مشارکت استان های کشور در محل معاونت گردشگری تشکیل شد، گفت: با توجه به این که تنوع بخشی به صنعت گردشگری کشور و فراوری محصولات متنوع و تمرکز بر گردشگری موضوعی یکی از اصلی ترین سیاست های این حوزه به شمار می آید؛ لذا با توجه به دارا بودن ظرفیت بسیار قابل توجه غذاهای بومی کشور، موضوع توسعه گردشگری خوراک در دستورکار قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ساختار اداری در قالب شبکه ای گسترده از کارشناسان در سراسر استان های کشور شکل گرفته است؛ اعلام کرد: در پی تشکیل کارگروه گردشگری خوراک این نشست با هدف تبیین و مطلع سازی کارشناسان استانی با ظرفیت ها و ساختار اجرایی این موضوع تشکیل شده است تا در بستر تعامل، همفکری و آنالیز نمونه های پیروز داخلی و خارجی از جمله خیابان خوراک بستر اجرایی قابل اتکایی شکل گیرد.
مدیر کل دفتر توسعه گردشگری داخلی با بیان این که موضوع گردشگری خوراک از دو وجه قابل آنالیز است؛ توضیح داد: نخست آن که با توجه به اعلام رسمی سازمان دنیای گردشگری، 33 درصد یا یک سوم هزینه کرد گردشگران به موضوع خوراک اختصاص می یابد؛ از این رو غذا جزو لاینفک این صنعت شناخته می گردد؛ در نتیجه صحبت از این موضوع بحث درباره یکی از زنجیره های اصلی سفر است.
قاسمی اظهار کرد: در وجه بعدی هدف از سفر می تواند تجربه اغذیه و اشربه مقاصد مورد بازدید و جوامع میزبان باشد؛ از این رو اقدامات کلان از جمله تعریف بسته های سفر و تورهای گردشگری با موضوع و انگیزه تجربه غذاهای بومی و نیز استفاده از خوراک محلی استان ها در منوی مراکز پذیرایی و رستوران ها، از جمله اقدامات زیربنایی مورد نظر در راستا توسعه گردشگری خوراک به شمار می آید.
وی تاکید نمود: تمرکز بر این دو رویکرد سبب شکل گیری بستر مساعد توسعه گردشگری کشور خواهد شد؛ تا ضمن ایجاد و توسعه مقاصد ملی تخصصی گردشگری خوراک و جذب گردشگران، دستاوردهای گسترده مالی، اجتماعی و فرهنگی در سطح کشور شکل گیرد.
بعلاوه در این نشست حسین جبل عاملی فعال و متخصص گردشگری خوراک نیز ضمن تبیین مفاهیم علمی این موضوع به کارشناسان استانی گفت: گاهی بعضی از شهرها و شهرستان های کشور به تنهایی مقصد سفر نیستند و گردشگران تنها از آن ها عبور می نمایند؛ اما وقتی پیوست گردشگری خوراک را به این نوع مقاصد افزوده می گردد و با ارائه غذایی متمایز می توانند سبب تغییر جهت راستا گردشگران شوند در واقع به نوعی همچون مقاصد عبوری ایفای نقش می نمایند و می توانند در عایدیزایی جامعه محلی و رونق گردشگری منطقه خود بسیار موثر عمل نمایند.
وی با بیان اینکه برای گردشگری غذا در دنیا بیش از 200 میلیارد دلار عایدی ثبت شده است؛ اعلام کرد: غذا در تمام انگیزه های گردشگری مشترک است و گردشگری خوراک یکی از انواع گردشگری است که می تواند نقش مهمی در جذب گردشگران داشته باشد. این نوع گردشگری به آداب و رسوم و فرهنگ هر کشوری مرتبط است و برای بازدیدنمایندگانی که از سایر کشورهای دنیا با فرهنگی متفاوت به این کشورها قدم می گذارند و آماده تجربه فرهنگ و رسوم و غذاهای آنان هستند، بسیار جذابیت دارد.
جبل عاملی در بخش دیگری از گفته های خود ویژگی های گردشگری خوراک را برشمرد و تاکید نمود: گردشگری خوراک می تواند جز مستقلی به شمار آید، محرک سفر باشد، بی نهایت رشد کند، علت بازگشت گردشگران باشد و بعلاوه با خدمات دیگر تلفیق گردد؛ از این رو می تواند دستاوردهای مالی وسیعی در قالب عایدیزایی مستقیم و جنبی داشته باشد و یکی از بسترهای مطمئن توسعه گردشگری کشورها شناخته گردد.
بعلاوه در این ادامه نشست جهت آشناسازی شبکه کارشناسان با موضوع خیابان خوراک سرکار خانم نژادی نماینده شرکت مهندسین مشاور و مجری پروژه خیابان غذا در شهر شیراز به بیان ویژگی های پروژه، فرآیند طراحی و اجرا، مسائل و چالش های مربوطه و اهمیت اجرای این گونه برنامه ها در راستای توسعه گردشگری خوراک پرداختند.
منبع: توریسم آنلاین